A beruházás megteremti azokat a feltételeket az egészségügyben, amelyeket a 21. században elvárhat a térségben élő több mint százezer ember – mondta a szakember a teljes egészében pályázati támogatással megvalósuló fejlesztés nyitórendezvényén.

Az igazgató emlékeztetett arra, a makói és a hódmezővásárhelyi kórház két éve látja el közösen feladatát, a térségben élők gyógyítását, egészségének megőrzését. A fejlesztés célja a funkciók ésszerű megosztása, a működtetés hatékonyabbá tétele – tette hozzá.

Hódmezővásárhelyen felújítják a kórház központi épületének diagnosztikai szárnyát, amely helyet ad a radiológiának, a szülőszobának, a központi műtőnek és az intenzív osztálynak. Egy új többszintes épület is elkészül, amelynek első két szintjére kerül a járóbeteg-szakrendelő, az alagsorba a patológiai osztály, a fizioterápiás egység és a központi gyógyszertár. Az épület tetőterében helyezik el a gépészeti egységeket. A tömb a következő években újabb két szinttel bővíthető a fekvőbeteg-ellátó osztályok számára.

Makón a beruházás során megújul a járóbeteg-szakrendelő, a radiológia és az intenzív osztály. A fejlesztés részeként korszerű digitális röntgenberendezéseket is vásárolnak, ez biztosítja a tüdőgyógyászati szakrendelés és gondozó diagnosztikai hátterét. A jelenleg még külön telephelyen működő véradó pedig az épület földszintjére kerül – ismertette a várhatóan késő őszre befejeződő fejlesztés részleteit Kallai Árpád.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester hangsúlyozta, az egészségügyi ellátás színvonalának emelése hozzájárul a térség népességmegtartó erejének növeléséhez, az ott lakók életminőségének javításához.

Forrás: MTI