Hatalmas előrelépést jelent a nagyatádi kórház számára a most lezárult beruházás - hangzott el az intézményátadó ünnepségen. A felújításnak köszönhetően mostantól minőségibb, színvonalasabb ellátást tudnak biztosítani a betegeknek.

Ormai István, polgármester, Nagyatád: Gyakorlatilag egy új részleg épült, ami a betegellátás szempontjából a legfontosabb, a sürgősségi-fogadóhely, a műtők, az intenzív osztály és a kapcsolódó részek, hiszen ez az a terület, amelyikaz év minden napján, minden órájában fogadja a betegeket és kórházi ellátást tud biztosítani.

Már elengedhetetlen volt a beruházás, hiszen ekkora felújítás még nem volt a 39 éves épületben. Ez pedig a kórház jövőjét is stabilizálta - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.
Szászfalvi Lászó, országgyűlési képviselő, KDNP: A feladat az, hogy folytassuk tovább ezt a munkát és a teljes kórházi rekonstrukció meg tudjon valósulni és a térségnek ez a legmeghatározóbb intézményeként be tudja tölteni azt a hivatást, azt a küldetést, amelyet a kormány szán és szánt neki, hiszen a kormány visszavette magánüzemeltetésből és azt gondolom azóta stabilizálódott a helyzet és van jövője újra a nagyatádi kórháznak.

A fejlesztést a nagyatádi kórház vezetősége sem szeretné itt befejezni, hiszen tovább növelnék az ellátás színvonalát - fogalmazott az intézményvezető.

dr. Vácity József, igazgató, Nagyatádi Kórház: Mindenképpen az a törekvésünk, hogy a most még rendelkezésre álló uniós forrásunkra sikeresen pályázzunk és, hogy a főépület ablakait ki tudjuk cserélni. Itt döntés még nincs, tehát végeredményt még nem hirdettek, fönt vagyunk az asztalon, küzdünk és nagyon bízunk benne, hogy ez is meg tud valósulni.
A nagyatádi kórház fejlesztése mintegy 1,1 milliárd forintos uniós forrásból valósult meg.

Forrás: Somogy TV