Rendkívül népszerűek azok a mozgásos programok, melyeket különböző korosztályok számára indítanak, jógafoglalkozáson, aerobik órán és terhestornán vehetnek részt ingyenesen az érdeklődők. Mindig nagy sikere van a szeniorörömtáncnak, mellyel idősotthonokba és -klubokba jutnak el heti rendszerességgel, de a demenciaséta, táncterápia és a krónikus betegek számára szervezett mozgásrehabilitáció is rendkívül népszerű.

Emellett számos egyéni egészségfejlesztési szolgáltatást is nyújtanak, szűrővizsgálatokat (szív-érrendszeri szűrés, BMI-, koleszterinszint-, trigliceridszint-mérés) végeznek és diétás tanácsadást biztosítanak krónikus betegeknek. Az egészségügyben dolgozóknak, cégeknek, civil szervezeteknek mentális egészségfejlesztési előadásokat, tréningeket, csapatépítő foglalkozásokat szerveznek többek között a hatékony kommunikációról, a meggyőzés pszichológiájáról, önértékelésről, konfliktuskezelésről, kiégésről, stresszkezelésről vagy épp a női szerepekről.

Amint Vízkeleti-Hegedűs Judit, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, az ingyenes előadásokat, tréningeket, diétás tanácsadást az időseknek szóló mozgásprogramokat a járásban bármilyen civil szervezet, egyesület, cég, vállalat, nagyobb csoport kérheti. – Már közel negyven szervezettel van együttműködési megállapodásunk, többhöz rendszeresen járunk a programjainkkal. Idei terveink között szerepel, hogy több nagyobb városi rendezvényhez csatlakozunk szűrővizsgálatokkal és különböző tanácsadásokkal a testi-lelki egészség szemlélet nevében. Elsőként a Tiszta Szívvel Szolnokért programsorozaton és a Coop-futáson veszünk részt áprilisban – emelte ki.

Forrás: szoljon.hu, fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda