A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelye, a csepeli Weiss Manfréd Kórház A és C épülete közel 150 millió forintból újult meg, amely az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósult meg. A felújítás a nyílászárókat és az épület általános hőszigetelését érintette: az ajtók és ablakok cseréjén túl új hőszigetelő-réteggel vonták be az épületeket. A korszerűsítés beteginknek kellemesebb, komfortosabb környezetet biztosít a gyógyulásához, és jelentősen csökkenti az épület károsanyag-kibocsájtását, valamint fűtési költségét - tudatta az intézmény közleménye.

A csepeli Weiss Manfréd Kórházat 2003-ban csatolták a Dél-pesti Kórházhoz, amely azóta telephelyként működik, és rehabilitációs, valamint krónikus ellátást biztosít a betegek számára közel 300 ágyon.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézethez tartozó XX. kerületi Ady Endre utcai szakrendelőben is lezárult az a közel 150 millió forint értékű felújítási projekt, amely az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával, a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával valósult meg.

A munkák során itt is korszerűsítették a nyílászárókat és javítottak az épület általános hőszigetelésén, amely nemcsak kellemesebb, komfortosabb környezetet biztosít a betegek gyógyulásához, hanem jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsájtást, valamint a fűtési költségeket is - áll a közleményben.

Forrás: Weborvos