Megújult a siófoki kórház csecsemő osztálya, ahol mostantól az eddigieknél jóval nagyobb komfortban gyógyulhatnak az intézmény legkisebb betegei.
Az átadásának 50. évfordulóját ünneplő siófoki kórházban mostanra gyermekellátás valamennyi fázisa korszerűbb lett. A néhány éve megújult gyermekambulancia és a tavaly adományokból korszerűsített gyermekosztály után most a kórház 1968-as átadása óta szinte változatlan állapotban működő csecsemő részleg korszerűsítése is megvalósult.

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Dél-Balaton Gyermekeiért Alapítvány, valamint vállalkozók és magánszemélyek támogatásainak köszönhetően az építészeti korszerűsítés mellett a kórtermek új berendezést kaptak, és a villamos hálózat állapotát is javították.

Az átadó ceremónián Inczeffy István, a Siófoki Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a kórház jubileumi éve beszerzések egész sorával indult, az év első felében már mintegy 66 millió forintot költöttek egyebek mellett takarítógépek és egy mikrobusz vásárlására vagy a szakrendelők padlózatának felújítására.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője szerint a csecsemőrészleg korszerűsítése újabb jelentős előrelépés a Dél-Balaton meghatározó egészségügyi bástyáján, ahol a tudatos tervezésnek köszönhetően évek óta tartó fejlődés tapasztalható.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években megvalósult mintegy négymilliárd forintnyi beruházást követően csak az elmúlt pár hónapban újabb 130 millió forintos fejlesztés valósult meg a kórházban, amit Witzmann Mihály az átadón a fejlődés, az innováció és megújulás jelképének nevezett.

Forrás: sonline.hu