Lang Zsuzsanna elmondta, hogy a kétezer négyzetméteres épület földszintjén a nappali tüdőgyógyászati részleg és az ambuláns kardiológiai ellátás kap helyet, az emeleten pedig a hotelszint található, ahol ötvenegy ágyas tüdőgyógyászati részleget alakítottak ki, ezen kívül orvosi műszereket és eszközöket vásároltak. Felújították a barlangliftet és a barlang lépcsőjét, valamint új vizesblokkot alakítottak ki a gyógybarlangban - fűzte hozzá. 

Csányi Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztés jól illeszkedik a kormány által elfogadott Egészséges Magyarország stratégiába, amely az egészségfejlesztést, a korai felismerést, a szűrést és a rehabilitációt egységes folyamatnak tekinti. Az öt népegészségügyi prioritás között pedig szerepel a krónikus légzőszervi és keringési betegségek kezelése, amelyek esetében a jelenlegi beruházásnak köszönhetően nagy előrelépés történt - mondta.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke jövőbe mutatónak nevezte az összesen 2,3 milliárd forintos fejlesztést, amelynek következő üteme várhatóan idén ősszel megvalósul.

Rig Lajos (Jobbik) országgyűlési képviselő a korábbi aktív ellátásra utalva azt hangsúlyozta, hogy a kórház betegeinek ellátása akkor válik biztonságossá, ha a korábbi funkciók is visszakerülnek az intézményhez. A politikus arról is beszélt, hogy a most átadott fejlesztésnek köszönhetően a betegek 21. századi körülmények között gyógyulhatnak.

Forrás: MTI, zaol.hu