Az elmúlt években folyamatosan emelkedett az egészségügyre fordított forrás, a gyógyítás, a betegségek korai felismerése és a megelőzése mellett fejlesztésekre és béremelésekre is lehetőség nyílt - mondta el Rétvári Bence a Bajai Szent Rókus Kórház megújult gasztroenterológiai részlegének és újonnan beszerzett orvostechnikai eszközeinek átadásakor 2023. október 17-én Baján. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára - egyebek mellett - közölte: az egészségügyi kasszában ma kétezer milliárd forinttal több pénz van, mint amennyi 2010-ben volt. A bajai kórház fejlesztéseire 6,6 milliárd forintot fordíthattak 2010 óta, és a környező településeken is számos egészségház, rendelő újult meg.

A 2022. április 1-jén kezdődött és most lezárult projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a magyar kormány társfinanszírozásával valósult meg.

A 294 934 408 forint vissza nem térítendő támogatás lehetővé tette a gasztroenterológiai járóbeteg ellátás körülményeinek javítását, korszerű, kényelmes járóbeteg rendelőket alakítottak ki, megújultak a burkolatok, a nyílászárók, a világítás és a légtechnikai berendezések, korszerű eszközök beszerzésével fejlesztették a diagnosztikai szolgáltatás eszközparkját.

A kivitelezés ideje alatt a gasztroenterológiai sürgősségi ellátás zavartalanul elérhető volt, minden beteg hozzájutott az egészségügyi állapotának megfelelő ellátáshoz.

Forrás: kormany.hu, fotó: Rétvári Bence Facebook oldal