Az intézmény az elmúlt években jelentősen fejlesztette az orvostechnikai eszközparkját és az épített infrastruktúráját, de lépést tart a modern kor kihívásaival is, a legújabb beruházás az informatika területét érinti.
Dr. Révész János főigazgató hangsúlyozta: országos léptékben is ritka az, hogy egy egészségügyi intézmény saját forrásból hajtson végre jelentősebb beruházásokat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház az egyik ilyen kivétel. Az elmúlt négy évben a kórházban mintegy húsz milliárd forint értékben végeztek el beruházásokat, több mint ötven százalékát saját forrásból hajtották végre. A most bejelentett informatikai fejlesztést is teljes egészében saját erőből valósítják meg. Hozzátette: informatika nélkül ma már egy ekkora méretű intézmény nem tud létezni, ezért fontos az állandó fejlesztés.

Dr. Somogyi Aliz gazdasági igazgató ismertette, hogy „más forrásokból is beszerzésre kerül még ezen felül közel kétszáz számítógép. Mindösszesen tehát körülbelül nyolcszáz új számítógéppel bővül az informatikai eszközparkunk. A kórház gépparkja csaknem ezernyolcszáz számítógépből áll, ez azt jelenti, hogy a gépparkunk mintegy negyvennégy százalékát tudjuk lecserélni. Ötezerkétszáz alkalmazottja van az intézménynek, minden harmadik kolléga számítógéppel dolgozik, közülük minden második új számítógéppel végezheti majd a munkáját. Sőt, valójában ez egy tágabb kör, hiszen egy-egy számítógépet többen is használnak a betegellátó szervezeti egységekben. Ez egy páratlan fejlesztés az intézményünk életében” – fejtette ki a gazdasági igazgató.

Forrás és kép: Borsod-Abaúj – Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház