A mai napon a Heim Pál Gyermekkórház és a Roche (Magyarország) Kft. vezetői ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést az Állami Egészségügyi Ellátó Központban.

A Heim Pál Gyermekkórház képviseletében dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos és dr. Palócz Norbert gazdasági igazgató, a Roche (Magyarország) Kft. képviseletében pedig dr. Hodossy Lajos Tamás ügyvezető és dr. Kollár György üzletágvezető vett részt az ünnepélyes keretek közötti szerződéskötésen.

A Roche (Magyarország) Kft. cégvezetésének döntését a késedelmi kamatok elengedéséről a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulásának tekintjük. Különösen példaértékű ez a döntés, hiszen egy gyermekkórház működését könnyíti meg.

Mint korábban közöltük, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a Kormány két hete megjelent, 1226/2015. (IV.20.) határozata alapján sikeresen megállapodott a legnagyobb beszállítókkal. Jelenleg a megállapodás keretei szerinti szerződések aláírása történik a kórházak és a beszállítók között. A szerződések megkötése után a megállapodásokban rögzített összegek - több mint 20 milliárd forint összértékben - még május hónapban az érintett szolgáltatók számlájára kerülnek.  A konszolidációs folyamat kijelölt menetrendje szerint a továbbiakban közvetlenül az egészségügyi intézmények és beszállítóik közötti egyeztető tárgyalások zajlanak.