A Mobil Egészségnapló és Tájékoztató Alkalmazás egyrészt tájékoztat, másrészt az egészségügyi adatainkat a naplókban tudjuk gyűjteni, és meg tudjuk osztani a háziorvossal – mondta Faller Richárd a szakmai alprojektvezető.

Faller Richárd elmondta, hogy az alkalmazással naplózhatjuk a vérnyomás- és vércukor értékeinket, a testtömeg-, mozgás- és táplálkozásnaplón kívül a gyógyszerszedésünk is követhető. Van egy betegségkalauz és szolgáltatáskereső is, amellyel meg lehet találni a háziorvost, a diagnosztikát, a fekvő- és járóbeteg-ellátóhelyeket és a gyógyszertárakat.

Fontos része a szoftvernek a családegészségügy, egy mobilalkalmazással nem tudunk megcélozni mindenkit, de szerettünk volna elérni sok embert, gyerekeket és időseket is, ezért az Android és iOS platformon futó alkalmazásban egy fiókhoz több profil is csatlakoztatható, így a nagymama vérnyomásának adatai is rögzíthetőek és megoszthatók a háziorvossal – hangsúlyozta a MENTA szakmai vezetője.

Faller Richárd hozzátette, az adatokat megosztani két módon lehet: vagy valamilyen üzenetben elküldeni, az orvosnál ez táblázatos formában jelenik meg. Fejlesztettünk egy műszaki leírást is, ami alapján az orvosok egy kis informatikai fejlesztés után át tudják venni a naplóadatokat.

Az alkalmazás végre elérhetővé vált, nagyon várjuk a visszajelzéseket – mondta a szakmai vezető.