A Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium, a MASHAV (Izrael Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynöksége), az Izraeli Külügyminisztérium, az MCTC - The Golda Meir Mashav Carmel International Training Center, az IDC 2025 International Development Cooperation, valamint a Hungary Helps együttműködésében került megszervezésre 2021. november 21 és december 1 között a „Management of Health Services in Times of Crisis”, amely egy, a hatékony egészségügyi igazgatás erősítését célzó előadássorozat  volt fejlődő országok képviselői számára az izraeli Haifa-ban. A kurzus tematikáját elsődlegesen az izraeli egészségügyi rendszer bemutatása, a digitális egészségügyi igazgatás, a kórházigazgatás (beleértve a pénzügyi aspektusokat), valamint a stratégiai egészségügyi igazgatás és az egészségügy szakpolitikai kérdései alkották.

Mivel a kurzus Magyarországgal együttműködésben került megrendezésre, így hazánk is lehetőséget kapott, hogy a fenti témák tekintetében egy-egy szemináriumi óra keretében bemutassuk a magyar egészségügyi rendszer tapasztalatait és jó gyakorlatait a résztvevők számára, kifejezetten a hazai COVID-19 járvány kezelésére vonatkozóan.

Hazánkat Dr. Gaál Szabolcs, a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika klinikai igazgató helyettese, valamint Szűcs Anikó az Országos Kórházi Főigazgatóság Ápolásügyi Koordinációs Igazgatóság Ápolásfelügyeleti Főosztályának Ápolásfelügyeleti Monitoring Osztály osztályvezetője képviselte egy-egy előadással. 

Szűcs Anikó „Az egészségügyi ellátórendszer és a Magyar Honvédség együttműködési feladatai és értéktartalma a COVID-19 járvány okozta különleges jogrendben”, míg Dr. Gaál Szabolcs a „Kreatív menedzsment a COVID-19 világjárvány idején Magyarország legnagyobb COVID-központjának Sürgősségi Osztályán” című előadásokkal mutatták be Magyarország járványkezelési stratégiáinak kulcspontjait és kormányzati, egészségügyi és katonai szerepét és részvételét a COVID-19 által okozott járvány kezelésében.