Az eseményen kiderült, az állami az Egészségipari Támogatási Programból nyújtottak támogatást az 1,3 milliárd forintos beruházáshoz, amellyel 50 új munkahely jött létre.

Varga Mihály pénzügyminiszter az átadón kifejtette: az önállóság jelentősége a jelen korszakban megnőtt, ezért is tekinti kiemelt eredménynek, amikor egészségipari gyártócsarnokot avatnak Magyarországon.

A 3000 négyzetméteres gyártó-fejlesztőcsarnokban a hűtést-fűtést négy, nagyteljesítményű hőszivattyú biztosítja, amelynek áramellátását a csarnok tetejére szerelt napelemek biztosítják, így teljes egészében megújuló energiával működtethető a helyiség.

Az ünnepségen részt vett a pénzügyminiszter és Dr. Steiner Arnold, a Medicor elnök-vezérigazgatója mellett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató, Farkas Bertalan első magyar űrhajós és Prof. Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója, illetve a Magyar Orvostechnikai Alapítvány kuratórium tagjai, a MediKlaszter szakmai szövetség elnökség tagjai, valamint a MEDICOR dolgozói és beszállító partnerei.

A Medicor lélegeztetőgépek fejlesztésében is élen jár
Varga Mihály emlékeztetett: amikor a pandémia kapcsán világossá vált, hogy az egészségiparban is növelni kell Magyarország önellátó képességét, a kormány azonnal lépett. 2020-ban a kormány elindította az Egészségipari Támogatási Programot, ennek az egyik eredménye a Medicor beruházása, amelyhez komoly kutatásfejlesztés is tartozik: a cég új lélegeztető rendszereket és prototípusokat fejleszt - mutatott rá.

Forrás: magyarepitok.hu, fotó: Varga Mihály Facebook oldala