2014 februárjában az Országgyűlés határozatban mondta ki, hogy „… az ápolói munka megbecsülése érdekében, felismerve és tudva azt, hogy az ápolás presztízsének emelését, az ápolói életpálya fejlődésének előmozdítását minden eszközzel segíteni kell, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává nyilvánítja.”

Az emléktáblát 2014 februárjában - az EMMI Arany János utcai épületében - Kossuth Zsuzsanna és a Magyar Ápolók Napja tiszteletére állította a Magyar Ápolási Egyesület és az ÁEEK jogelődje, együtt az Egészségügyi Szakdolgozók XLV. Jubileumi Országos Kongresszusának közönségével.

Az egészségügyi szakdolgozók munkája iránti tiszteletünket fejezzük ki azzal, hogy Kossuth Zsuzsannára emlékezve, az ápolói hivatást gyakorlók megbecsülésének jeleként a Magyar Ápolók Napját ünnepeljük. 

Az emléktáblán koszorút helyezett el EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatósága, a Magyar Ápolási Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.