A balatonfüredi Állami Szívkórház 1970 óta végzi az országos és regionális ellátás keretében a szív és érrendszeri betegek rehabilitációs, valamint aktív kezelését. A kórház fejlődése és törekvései a progresszivitást figyelembevevő struktúraépítéssel jól szolgálják azokat a célokat, amelyek a régióban az országos szinthez méltányosan egyenlő, minőségi és magas színvonalú betegellátást eredményezik.

Az elmúlt 10 évben megvalósított fejlesztések a következők szerint járultak hozzá a kórház fejlődéséhez, az ellátás színvonalának növeléséhez és fenntartásához:

  • A korszerű módszerek bevezetése hosszútávon jelentős költségcsökkentést tett lehetővé.
  • Hosszabb távon a kardiológia járó- és fekvőbeteg szakellátás eszközfejlesztése által a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások csökkenthetők.
  • A fejlesztésekkel tovább javítható a diagnosztikus tevékenység és a terápiás hatékonyság. Korszerű eszközök alkalmazásával a nemkívánatos események megszüntethetőek, műhibák száma csökkenthető. Így a betegellátás biztonsága nő.

A kórház fejlesztéspolitikájához illeszkedően, az energiahatékonyságot szem előtt tartva, az intézmény az OEP által finanszírozott feladathoz szükséges régi, elavult röntgen helyett egy új, korszerűbb, energiatakarékosabb kardiológiai röntgen angiográfia berendezést használ mostantól.

Forrás: Weborvos