A beruházás Európai Uniós támogatás elnyerésével, a Környezet és Energia Operatív Program társfinanszírozásával vált lehetővé. A közel három hónapos cserét az épület nyílászáróinak korszerűtlensége indokolta: az üzemeltetési költségek, amelyek főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költségből adódtak, igen komoly arányt képviseltek az éves költségeken belül.

Annak érdekében, hogy a fűtési energiaigény csökkenthető legyen, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet pályázatot nyújtott be, a Szent László Kórház telephelyén lévő 11. Épület külső nyílászáróinak cseréjét érintően. A pozitív elbírálást követően kezdődhetett a projekt, amely mostanra lezárult.

Ennek köszönhetően a telet új, korszerű, a fűtési energiaigényt csökkentő, költséghatékonyságot biztosító nyílászárókkal kezdheti az épület és az itt működő osztályok. A fejlesztés eredményeként várható a munkavállalók és az ellátottak megelégedettségének, komfortérzetének, környezettudatosságának növekedése is. Az energiatakarékosság és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentése hosszú távon elősegíti a fenntartható fejlődést.

A projekt 146.465.428 forintból valósult meg, amelyet 100%-os vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásként nyert el az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet.

Forrás: Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet.