Az elvégzett munkálatoknak és a Környezet és Energia Operatív Program támogatásának köszönhetően, ezentúl csökkenthetők az épület üzemeltetési költségei. Korábban a tulajdonos éves költségeinek igen jelentős részét tette ki a magas gázenergia-költség, amely főleg a fűtési hőigényből származott.

Az épület korábbi, rossz állapotú ablakai, illetve hőszigetelés nélküli padlásfödémjei mind abban erősítették meg a Rendelőintézet vezetőségét, hogy a fejlesztés elengedhetetlen – így pályáztak.
 
A pozitív elbírálás után 100%-os, teljes mértékű támogatást kapott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet, így a projekt 109.535.061 Ft-os összköltségét Európai Uniós vissza nem térítendő forrásból finanszírozták.
 
A beruházás eredményeként lehetővé válik az épület költséghatékonyabb fűtése, és ezáltal az energiatakarékosabb, korszerűbb működés is. Szintén pozitív változás várható a munkavállalók és ellátottak megelégedettségét, komfortérzetét, környezettudatosságának növekedését illetően.
Hosszú távon, közvetett eredményként az elért energiatakarékossággal és a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésével elősegíthető a fenntartható fejlődés is.

Forrás: Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet