Erről tájékoztatta a Hírlapot Szókovács Péter, a Mátrai Gyógyintézet kommunikációs munkatársa, aki hangsúlyozta, a folyamatos fejlesztésekkel arra törekszenek, hogy az intézmény infrastruktúráját és eszközállományát a 21. század elvárásainak megfelelően, magas szintre emeljék.
Ennek érdekében indultak az ÁEEK kiírásán, hogy új alapokra helyezhessék a járóbetegek ellátását.

Az elnyert támogatásból a Mátrai Gyógyintézetben a jelenleg működő szakrendeléseket egy teljesen felújított központi egységbe költöztetik. A fejlesztés fő célja a járó és fekvőbetegek ellátásának elkülönítése, valamint betegbiztonsági szempontból is kiemelten fontos. Jelenleg ugyanis az intézet szakrendelései a fekvőbeteg-osztályokon működnek. Az onkológiai, légzőszervi, allergológiai, kardiológiai, ECHO kardiográfiai és a belgyógyászati rehabilitációs szakrendelést költöztetik egy központi helyre – a főépület keleti szárnyában – a június 30-ig megvalósuló fejlesztésben. A felújított épületszárnyban a kor követelményeinek megfelelő körülmények között várja majd a betegeket valamennyi szakrendelés egy helyen. A projektet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatta.

– A Mátrai Gyógyintézet elsődleges célja, hogy megfeleljen a megújuló egészségügyi rendszernek, s a projekttel az intézetben magasabb szintre emelkedjen a betegellátás, javuljon az egészségügyi szolgáltatások hatékonysága, s nem utolsósorban jobb körülmények között fogadhassák, gyógyíthassák a pácienseket – tette hozzá Szókovács Péter. ,, Új helyen fogadják majd a járóbetegeket."

Forrás: Heves Megyei Hírlap