A közel 148 millió forint értékű informatikai fejlesztés és korszerűsítés többes célt szolgál, amelynek döntő többsége már megvalósult, néhány eleme pedig a következő hetekben fejeződik be az alábbi területeken.

Az integrált medikai rendszer bevezetésnek célja a már elavult betegadminisztrációs rendszer leváltása volt, egy korszerű web alapú kórházi informatikai rendszerre. A 2015. október 1-étől alkalmazott program segítségével lehetőség nyílik a beteg útját végigköveti az egészségügyi intézménybe történő belépésétől a távozásáig. 

A betegdokumentációs rendszerhez integráltan kiépítésre kerül egy központi betegirányító rendszer amelynek köszönhetően várhatóan december elejétől már a kialakított betegirányító pultoknál kapott sorszámokkal lehet majd igénybe venni a járóbeteg szakellátások döntő többségét. 

A kialakított rendszerek gyors használatához elengedhetetlen feltétel volt az informatikai géppark korszerűsítése. A fejlesztés keretében lecserélték az elavult munkaállomásokat, és az alkalmazásokat futtató szervereket is. 
A már megvalósult fejlesztések közvetlen eredménye a meglévő rendszernél hatékonyabb, gazdaságosabb és magasabb színvonalú ellátást biztosító betegellátó rendszer létrejötte. 

Forrás: dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet