Az emléktáblát 2014 februárjában - az EMMI Arany János utcai épületében - Kossuth Zsuzsanna és a Magyar Ápolók Napja tiszteletére állította a Magyar Ápolási Egyesület és az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) jogelődje, együtt az Egészségügyi Szakdolgozók XLV. Jubileumi Országos Kongresszusának közönségével.
Az egészségügyi szakdolgozók munkája iránti tiszteletünket fejezzük ki azzal, hogy Kossuth Zsuzsannára emlékezve - az ápolói hivatást gyakorlók megbecsülésének jeleként - a Magyar Ápolók Napját ünnepeljük.

A 2014 óta hagyománnyá vált koszorúzás házigazdája Dr. Bene Ildikó, az OKFŐ Humánpolitikai és Jogi Főigazgató-helyettese és Dr. Páva Hanna, az OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság vezetője volt. Az emléktáblánál koszorút helyezett el a Belügyminisztérium Egészségügyi Államtitkárságáról, Dr. Takács Péter államtitkár úr képviseletében Dr. Maroska Anikó főosztályvezető, az OKFŐ képviseletében Dr. Bene Ildikó főigazgató-helyettes, a Magyar Ápolási Egyesület elnökeként Bugarszki Miklós és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseletében Viziné Molnár Anna, a MESZK Etikai Kollégiumának elnöke.