Kossuth Zsuzsannáról köztudott, hogy elsőként szervezte meg a hadisebesültek ellátását az 1848-as forradalom és szabadságharc idején. Önfeláldozó, emberséges cselekedete ma is példaként szolgál minden egészségügyi dolgozó előtt.

„Az első országos főápolónő egyénisége, reformtörekvései és odaadó munkássága példamutató. Szellemi örökségét intézményünk szakdolgozói is továbbviszik a magas színvonalú, betegközpontú ellátásban. Nap mint nap fáradhatatlanul, emberséggel, türelemmel és odafigyeléssel segítik betegeink gyógyulását – méltatta elismeréssel köszöntőjében Dr. Molnár Sándor PhD a kórház szakdolgozói közösségének elhivatottságát.

A főigazgató külön köszönetet mondott, hogy az ápolók pótolhatatlan nővéri feladataik mellett nyitottak az új ismeretek elsajátítására, folyamatosan képezik magukat, alkalmazkodnak az ápolás szakma dinamikus fejlődéséhez, lépést tartanak az informatikai fejlesztésekkel. Becsülendő, hogy mindezek mellett időt szakítanak az oktatásra, az utánpótlás nevelésre, szakmai tudásukat átadva tanítják a jövő ápolóit. – tette hozzá.

„Olyan képességek birtokában vannak, amik emberivé teszi az ellátást: a gondoskodó figyelmet, megértő szempárt és bátorító mosolyt Önöktől kapják meg betegeink.” – hangsúlyozta a főigazgató, aki külön köszönetét fejezte ki Farkas Andrea ápolási igazgatónak, Turcsik Aranka ápolási igazgatóhelyettesnek és Harrer Évának, a rehabilitációs területekért felelős ápolási igazgatóhelyettesnek, amiért folyamatosan, kimagasló szinten irányítják a kórház ápolási tevékenységét.

A Hűség városában büszkén mondhatjuk el, hogy szakdolgozóink is hűségesek, nagyon sokan több évtizede a város betegeinek szolgálatában állnak és odaadással teljesítik hivatásukat. – mondta el Farkas Andrea ápolási igazgató az ünnepségen, arra kérve a főnővéreket és vezető asszisztenseket, hogy továbbra is nyitottan fogadják mindazokat, akik ezt a szép hivatást választják és ezt a szemléletet adják át a jövő ápolói generációjának.

Az ünnepség zárásaként Dr. Molnár Sándor PhD főigazgató az ápolási terület vezetőit, a jelenlévő főnővéreket és vezető asszisztenseket virággal köszöntötte.

Forrás: sopronigyogykozpont.hu