Az OMIII vezetői és szakemberei a Magyar Tudományos Akadémián tudományos szimpózium keretein belül emlékeztek meg a fontosabb mérföldkövekről. A rendezvényt Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára nyitották meg.

Az egész napos tudományos programot gálaest követte, amelynek keretein belül kitüntették a kiemelkedő szakmai tevékenységet végző munkatársakat. Átadták a klinikai idegtudomány területén kiemelkedő munkát végző szakembereket elismerő Pásztor Emil Emlékplakettet, és Semmelweis Emlékplakettel tüntették ki azokat a kollégákat, akik munkájukat hosszú évtizedek óta végzik az intézetben kimagasló színvonalon és példaértékű hozzáállással.

Az ünnepség keretein belül köszöntötték azokat a munkatársakat is, akik a tavalyi évben kiemelkedő munkát végeztek, és időt, fáradságot nem kímélve álltak helyt az elmúlt időszak kihívásaiban. Több orvos is új kinevezést vehetett át, és megtörtént a szakdolgozók és egészségügyben dolgozók számára kiírt jubileumi pályázat eredményhirdetése is. Emellett azon munkatársakat is köszöntötték, akik több évtizede tevékenykednek a gyógyítás területén.

Forrás, fotó: Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet