Az intézmény igazgatója hozzátette, a belvárosi ingatlan így ismét egészségügyi célokat fog szolgálni, ám még nem tudják pontosan milyen funkciót tölt majd be. Mindenesetre már megkezdték az épület kitakarítását, rendbetételét.

A csütörtöki tájékoztatón, amelyen Horváth László országgyűlési képviselő és dr. Kriveczky György ügyvéd, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatói jogi szakértője is részt vett, egy másik nagyszabású tervet is bejelentettek.

– A régi kórház épületében egy országos geriátriai szakkórház és demencia-központ kialakítását tervezzük, amelyre úgy tűnik jó esélyeink vannak. Ez egy többszereplős történet és mintegy ötmilliárd forintból már megvalósulhatna – fogalmazott az igazgató.

Horváth László úgy vélte, ez az új kezdeményezés hosszútávon megtérülő, nagyon jó pozíciót adhat a kórháznak.

– A demencia-központ egyedülálló lehet az országban, sőt még Európában sincs sok az ilyen típusú intézményekből – ecsetelte a térség országgyűlési képviselője, aki hozzátette, hogy 2018-at a kormány a családok évének nyilvánította, a tervezett intézmény pedig hatalmas segítséget jelent majd azoknak a családoknak, amelyek idős hozzátartózóikat ápolják.

Weisz Péter elmondta azt is, nemcsak ezzel a projekttel számolnak az idén, a kórházban is várhatóak további fejlesztések.

Forrás: heol.hu fotó: Czímer Tamás