A volt Irgalmasrendi Kórház földszintjén s első emeletén a Mozgásszervi, Pszichiátriai Rehabilitációs osztály, a Felnőtt és Gyermek Pszichiátriai Gondozó és az Addiktológiai Gondozó szakellátási területek rekonstrukcióját végezték el.

A „Rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban” című projekt ünnepélyes záró eseményét tartották csütörtökön a Markhot Ferenc Kórházban. Beszédet mondott dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, Habis László polgármester, dr. Cserháti Péter miniszteri biztos, dr. Tóth Ildikó főigazgató és dr. Csiba Gábor konzorciumvezető.

A rehabilitációs ellátás fejlesztését szolgáló projekt több mint négymilliárd forintból valósult meg, és érinti a régió 11 egészségügyi intézményét. A projekt révén a Markhot kórházban a volt Irgalmasrendi Kórház földszintjén, s első emeletén a Mozgásszervi-, Pszichiátriai Rehabilitációs osztály, a Felnőtt és Gyermek Pszichiátriai Gondozó és az Addiktológiai Gondozó szakellátási területek belső rekonstrukcióját végezték el.
Megépült a kardiológiai járóbeteg rehabilitációs szakrendelésnek helyet adó új épületrész is, s a Komplex Rehabilitációs Központ. Felújították a vezetékhálózatot, elkészült a hotelépületet, szakrendelőt, rehabilitációs épületet összekötő földalatti folyosó is.
Az intézmény avatását az épület megáldása, s dr. Halmos Béla főorvos emléktáblájának leleplezése követte.

Forrás: Heves Megyei Hírlap