Jelentősen javulnak a betegellátás körülményei a szigetvári háziorvosi ügyeleten egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A projekt keretében közel hatvan millió forintot nyert az intézmény. Ebből a pénzből a közeljövőben kívül-belül megújul az ügyeleti ellátás.

A több részből álló felújítási program során először is teljes egészében renoválják az ügyeletnek otthont adó helyiségeket. Az orvosi szobákban, a váróteremben, a mosdókban és a garázsban nem csak festésre és a burkolatok javításárára kerül sor, de korszerű, a mostaninál sokkal jobban hőszigetelő darabokra cserélik a jelenlegi ajtókat, ablakokat. Az energiatakarékosságot célzó átalakítások mellett akadálymentesítik is a rendelőt, megkönnyítve a fogyatékkal élő, vagy idős, nehezen mozgó betegek orvoshoz jutását.

Az épület felújítása és állagmegóvása mellett teljes egészében csúcstechnológiájú műszerekre cserélik a mostanra már elavult és részben elhasználódott orvosi eszközparkot. Végül pedig egy új, megbízható autót is kap az ügyeleti szolgálat, hogy a betegek sürgős esetben otthonukban is bármikor megkaphassák a szükséges ellátást.

A projekt végére jelentősen javulni fognak egyrészt az ügyeletes egészségügyi szakemberek munkakörülményei, másrészt pedig a betegellátás feltételei is. A szigetvári térség betegei rövid időn belül egy európai színvonalú, korszerűen felszerelt rendelőt vehetnek birtokba, aminek köszönhetően közel harmincezer lakos juthat modern körülmények között, jobb minőségű ellátáshoz.

Forrás: pecsma.hu