A program több mint 1.300 magas színvonalú rehabilitációs eszközt biztosít az intézményeknek, köztük fejlett technológián alapuló, robot asszisztált, komputerizált interaktív terápiás eszközöket, valamint hidroterápiás, fizikoterápiás és végtagmozgató eszközöket. Ennek eredményeként a következményes mozgásszervi betegségek rehabilitációjában országos szinten 54 kórházi helyszínen valósul meg fejlesztés.

A projekt keretében az Országos Kórházi Főigazgatóság és az Országos Mozgásszervi Intézet együttműködésével létrejönnek rehabilitációs centrumok, fejlesztésekre kerül sor meglévő rehabilitációs osztályokon, és kidolgozásra kerülnek eljárási protokollok is. Ezek a protokollok részletesen bemutatják a fejlett technológián alapuló eljárásokat, különös tekintettel azok alkalmazási területeire, valamint az integrációjukra a rehabilitációs programba és az egyéb terápiás módszerekkel való összehangolásra. A fejlesztés hozzájárul a rehabilitációs ellátásban részesülők munkaképességének és életminőségének javulásához, valamint csökkenti a szakellátás terheit és a kórházi ápolási napok számát. Ennek eredményeként javul a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hozzáférhetősége, és csökken a területi elérhetőségben tapasztalható különbségek mértéke.

A fejlesztés EFOP-1.8.26-23-2023-00002 „Az egészségi állapot helyreállításához szükséges modern feltételek biztosítása” elnevezésű projektben, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, 10,210 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.