A “Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című, vissza nem térítendő uniós pályázaton nyert 295 millió forintot az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. Az összegből megvalósuló fejlesztések eredményei többek között elősegítik a betegellátás biztonságosabbá tételét, emellett fontos, hogy a fenntartási, üzemeltetési költségeket nem emelik.

Első ütem – vizesblokkok felújítása

A munkálatok április 1-jén kezdődnek és a nyár végéig tartanak, ezen idő alatt a szakrendelő és a kórház területén több helyen lesz felújítás. A kivitelezők a kórház szakembereivel közösen pontos ütemtervet dolgoztak ki annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé legyenek zavaróak a munkafolyamatok, de a felújítás, építkezés zajjal, porral jár, így a betegek és dolgozók megértését, türelmét kérik.

Az első ütemben, április elejétől a Könd utcai szakrendelő földszintjén a betegek által leginkább igénybe vett vizesblokkok felújítása történik meg. Emiatt a felújítás idejére a lépcsőház melletti részen elkerítik a mosdók bejárata előtti részt, így a liftek a gyermekorvosi rendelő felől lesznek megközelíthetők.

Több helyen újítanak, fejlesztenek

Az infrastrukturális fejlesztések keretében az elkövetkező hónapokban a legforgalmasabb betegutaknál részbeni akadálymentesítés, a rossz állapotú burkolatok cseréje, korlátok javítása történik. Kicserélik a szakrendelő földszinti előterében a régi, kopott PVC burkolatot, ahol a látássérültek részére vezetősávot alakítanak ki. A nagyobb biztonság érdekében a szakrendelő főlépcsőházának hő- és füstelvezetési rendszerének javítása, fejlesztése is megvalósul.

A nyár folyamán megtörténnek a kórházi gyógyszertár akadálymentes megközelítését biztosító átalakítások, és a patika ügyfélterét is bővítik, felújítják. A kórház főépülete és a szakrendelő között, az udvari fedett átjárón megközelíthető, úgynevezett nyaktag bejáróban az elavult, nehéz vasszerkezetű folyosói ajtót mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélik. Mindezek mellett pedig a korábbi rehabilitációs részleg felújítására, akadálymentesítésére sor kerül.

Műszerek a szakrendelésekre

A közleményben az is olvasható, hogy a felújítások mellett műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is része a pályázatnak, ami 19 egészségügyi szakmát érint, melyet az ellátási körzet mintegy 100 ezer lakosa vehet használatba. Ezáltal a járóbeteg szakellátásban megvalósulhat az új, korszerű eljárások bevezetése, támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javítása.

Forrás, fotó: oroscafe.hu