Jelenleg két beteg ellátásáról gondoskodnak a Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi telephelyén. A hospice osztály kialakítására óriási igény volt - ezt már dr. Papp Erzsébet orvosigazgató mondta.

dr. Papp Erzsébet, orvos igazgató, KMOK:
A kórházi struktúraátalakítás részeként Mosdóson létrehoztuk a húszágyas Hospice Osztályt. Erre rendkívül nagy igény volt, hiszen az onkológiai betegek száma évről-évre növekszik. A kaposvári telephelyen biztosított a teljeskörű diagnosztika, az aktív ellátást igénylő betegek ellátása.

Az egyre növekvő beteglétszám miatt volt szükség az új osztály kialakítására. Mosdóson pedig megfelelő körülmények között rehabilitálják a pácienseket.

dr. Papp Erzsébet, orvos igazgató, KMOK:
Azoknak a betegeknek a számára, akiknek már sugárterápiára, kemoterápiára nincsen szükségük, nem tudtunk helyben ellátást biztosítani, Marcaliban volt erre korábban lehetőség a hospice osztályon. Most Mosdóson is megnyitottunk egy új osztályt 20 ággyal, a marcali osztályt pedig 5 ággyal bővítettük.

Az osztályon tizenhárom szakápoló látja el a feladatokat, a fenntartó állandó orvosi jelenlétet is biztosít. A korábban itt működő pulmonológiai rehabilitációs osztály pedig ezentúl a megyeszékhelyen működik tovább.

dr. Papp Erzsébet, orvos igazgató, KMOK: Mosdósi pulmonológián ellátott felnőtt betegeket jelenleg a Kaposi Mór Oktató Kórház kaposvári telephelyének pulmonológiai osztályán látjuk el.

A kórház strukturális átszervezése a betegek érdekeit szolgálja, emellett pedig az ellátás minősége is jobban biztosított a Kaposi Mór Oktató Kórházban - tette hozzá dr. Papp Erzsébet.

Forrás: somogytv.hu