A beruházás során közel 1 milliárd forint értékű eszközbeszerzésre is sor került, így az új 16 szeletes CT készülék Heves Megye legmodernebb berendezése. 2015. március 28-tól szolgálja a hatvani és az aszódi járás betegeinek ellátását, és mindazokat, akiknek sürgősségi ellátása a hatvani kórházban történik.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés - és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy minden pályázat egy újabb lehetőség a fejlődésre. Kiemelte, hogy az intézmény fejlesztése nem áll meg, hiszen a fekvőbeteg ellátás mellett a járóbeteg-ellátás fejlesztésére is hangsúlyt kell fektetni.

Horváth Richárd polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kórház fennállásának 50 éves történetében óriási lépés ez a mai nap. Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet elavult, sokat megélt eszközparkjának részleges cseréje eredményeként magas minőségű szolgáltatásokhoz és modern orvos-technológiához jutnak hozzá a régió lakosai, míg a kórház üzemeltetése gazdaságosabbá válik.
A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ képviseletében Németh László stratégiai tanácsadó beszélt arról, hogy a kormányzat tudatos fejlesztéspolitikájának köszönhetően az egészségügy a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalon működik. A technikai fejlődés, a bővülő szakemberképzés és utánpótlás visszatartó erő lesz az egészségügyi dolgozók elvándorlásában.

Dr. Stankovics Éva főigazgató rávilágított, hogy a projekt tervezése során kiemelt hangsúlyt kapott az eszközbeszerzések tervezése, annak érdekében, hogy a kórház régi, elavult eszközparkját minél szélesebb körben új, korszerű eszközökre cseréljék, a betegbiztonság és a minőségi betegellátás érdekében. Kiemelte, hogy a megújuló kórház és a megújuló eszközpark vonzó az orvosok körében és egyre több szakorvos valamint rezidens jelentkezik valamennyi szakma esetében.
Dr. Palotai Andrea, a kórház radiológiai osztályának nemrég kinevezett vezető főorvosa hangsúlyozta, hogy az új CT-vel rugalmasabbá és hatékonyabbá válik az ellátás. Örömmel számolt be arról, hogy az új berendezés a betanítás során megbízhatóan működött és lefedi - a betegek elérhető legkisebb sugárterhelés mellett - a radiológiai vizsgálatok teljes körét. A CT-hez tartozó syngo.via képfeldolgozó szoftver nagyban segíti a munkatársak munkáját annak érdekében, hogy gyorsabbá, pontosabbá és egyszerűbbé váljon a leletezés folyamata, mint korábban.

Az intézményben 2015. március 28-tól már csak az új CT berendezést használják.

Forrás: Hatvani Albert Schweitzer Kórház