– Kiemelt szerepet tölt be a magyar ellátórendszerben a Gyermekegészségügyi Központ, hiszen Magyarország második legnagyobb kórházáról van szó, amely Északkelet-Magyarország teljes ellátásért felel a fekvőbeteg-ellátás vonatkozásában – hangsúlyozta dr. Révész János, az intézmény főigazgatója a GYEK már megújult főbejáratánál. Emlékeztetett rá, hogy ez az intézmény 1976 ót működik, jelenleg 15 betegellátó szervezeti egységben és 320 ágyon látják el szakembereik a gyerekeket. Az elmúlt időszak beruházásairól szólva elmondta, hogy az elmúlt években újult meg többek között a Neonatális és a Prenatális Intenzív Centrum, bővítették az Intenzív Osztályt és belső felújításon esett át a Gyermekrehabilitációs Osztály. Ennek a munkának a következő állomásának nevezete a GYEK megújulását. - Törekvésünk az, hogy kormányzati támogatással a központ homlokzat megújulása is megindulhasson, legkésőbb jövő tavasszal – emelte ki a főigazgató.

Jövő tavaszra kész
- Ma Magyarországon a gyermekegészségügyi fekvőbeteg-ellátásban az ország élvonalát képező hat intézményben – köztük a GYEK-ben – folyik komoly fejlesztés, összesen 17 milliárd forint értékben – mondta dr. Jakó Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság Szakellátásfejlesztési és Koordinációs Főigazgatóságának régiós vezetője. – Ebből 3 milliárd forintos fejlesztés a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban zajlik jelenleg, amely intézmény ennek megvalósításában is élen jár, várhatóan 2023 tavaszára fejeződnek be Miskolcon a munkálatok – tette hozzá.

A fejlesztés eddig elért eredményeit bemutató videó megtekinthető itt: https://videa.hu/videok/boon/hirek-politika/megujul-a-gyek-korhaz-miskolc-1hs2V2CgSHu09qm8?start=7.394977

Forrás: boon.hu, fotó: minap.hu