A fejlesztés meglévő szakrendelők, betegmosdók korszerűsítését, felújítását, részleges fizikai és infokommunikációs akadálymentesítést, bútorok, mobíliák beszerzését teszi lehetővé, továbbá segíti a betegutak racionalizálását.

A projekt részeként fejlesztik a járóbeteg-szakellátáshoz szükséges költséghatékony gép-, műszer- és eszközállományt az elavult eszközök cseréjével, illetőleg új, korszerű eszközök beszerzésével, a képalkotó diagnosztika fejlesztésével, az orvosi és ápolási munkát észszerűsítő, egyszerűsítő korszerű eszközök beszerzésével. Kicserélik a rendelőintézeti bútorokat, felújítják a rendelőket és a kezelőket, továbbá kicserélik a padozatot, a világítást és újrafestik a falakat. Az épület mindegyik szintjén teljesen megújulnak a tömbösített vizesblokkok, amelyeket az átalakítás eredményeként mozgáskorlátozottak is használni tudnak.

A hamarosan befejeződő modernizálás érinti a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátást, a fizioterápiás helyiséget, az urológiai, az ortopédiai, a sebészeti, a belgyógyászat-gasztroenterológiai rendelőket, továbbá a fül-orr-gégészet audiológiai rendelőit és az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályhoz tartozó fájdalomambulanciát.

Forrás: Zala Megyei Szent Rafael Kórház