Képes csökkenteni az egészségügyi dolgozók kiégésének kockázatait, hozzájárul lelki és testi egészségük megőrzéséhez, miközben csökkentheti az egészségügyi munkaerő elvándorlásának esélyét .

dr. Koós Tamás, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ TÁMOP-6.1.1-12/1-2013-0001 azonosítószámú, „Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása" elnevezésű kiemelt projektjének szakmai vezetője a projekt záró rendezvényen elmondta, hogy kilenc kórház partneri együttműködésére biztosított lehetőséget a modellprogram megvalósítása. Az Egészségfejlesztő Kórházak alprojektben megalkották a kilenc egészségügyi szolgáltató intézmény egészségtervét, előkészítették az egészségfejlesztő kórházak koncepció alapjait, valamint helyi modellekkel vizsgálták a kórházi környezetben megvalósuló egészségfejlesztési munka lehetőségeit. Kiemelt cél volt, hogy az egészségfejlesztést a kórházi minőségfejlesztési rendszer integráns részévé tegyék.

A projekt során megvalósított szakmai eredményekről Rauh Edit, az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) elnökhelyettese, valamint az Egészségfejlesztő Kórházak alprojekt szakmai vezetője adott tájékoztatást. A programban részt vevő egészségügyi teamek felkészítő tréningen vettek részt, amely során szakmai-módszertani támogatást kaptak az Egészségfejlesztő kórházak projekt gyakorlati feladatainak megvalósításához, különösen pedig a kórházi egészségtervek elkészítéséhez. Ezután a részt vevő kórházak elkészítették saját egészségterveiket a kialakított szakmai kritériumrendszer alapján.

A helyi egészségterv megvalósítása során havonta szakmai workshopokat rendeztek, és a kórházak helyi tájékoztatóin az egészségállapot felmérésének és a betegelégedettségi vizsgálatoknak az eredményeit is bemutatták.

A projekt leglényegesebb eleme a kórházi személyzet saját egészségének fejlesztésével kapcsolatban végzett oktatása és képzése volt. A vizsgálat során összesen 5556 kérdőívet töltöttek ki.
A projekt megvalósítási szakaszában a kórházak életmódváltást támogató programokat biztosítottak az egészségügyi dolgozók, a betegek és hozzátartozóik számára. A munkatársak lelki egészségének megőrzését támogató tréningek célja pedig a kórház egészséges és biztonságos munkahely irányába történő fejlesztése volt. A kórházak számára felkínált tréningek differenciált, választható lehetőségeket tartalmaztak, többek között a burn-out megelőzés és kezelés, az együttműködő kommunikáció, az orvos-beteg kommunikáció és egészségügyi team kommunikáció vagy a konfliktuskezelés témáiban.

Forrás: Weborvos