Elméleti oktatással egybekötött gyakorlati órákon vettek részt a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményének végzős ápoló tanulói csütörtökön. A nappali és esti képzésben résztvevő diákoknak vizsgafelkészítést tartottak, a felkészülésben az oktató kórház képzett instruktorai és az iskola szakmai tanára segítette a fiatalokat.

A képzés célja, hogy a szituációs feladatok megoldásának köszönhetően az elméleti tudást a gyakorlatban is kivitelezhessék a tanulók, valósághű környezetben. Korábban sürgősségi körülmények között gyakorolták a betegmonitorozást, de az EKG készítést és az újraélesztést is elsajátíthatták. A vizsgára való felkészítés legutóbbi témája többek között a vérvétel, a transzfúzió, a mellkascsövezés, a fájdalomfelmérés, a stomazsák felhelyezése és cseréje volt.

A Szent Lázár Megyei Kórház büszke arra, hogy a mai kor színvonalának megfelelő, modern technológiával felszerelt oktatási egységgel tud bekapcsolódni a leendő egészségügyi kollégák gyakorlati képzésébe. A betegellátás egyik fontos feltétele a gyakorlati képzés, ezért a kórháznak kiemelt szerepe van abban, hogy teret adjon az elengedhetetlen gyakorlati tudás megszerzésének és fejlesztésének.

Forrás, fotó: nool.hu