Az első pilot program eredményeiről számolnak be többek között az OBDK munkatársai.

A szakmai munka elemzése, értékelése kiemelt jelentőségű a betegellátás eredményessége és hatékonysága szempontjából, hiszen a közvetlen betegellátási gyakorlatról, a szakmai protokollok alkalmazási fokáról, így az ellátás megfelelőségéről ad átfogó képet. Ennek hiányában nincs lehetőség az ellátás változékonyságának, illetve a gyenge eredmények okainak feltárására, nőhet a betegbiztonsági kockázat, az indokolatlanul végzett diagnosztikus és terápiás beavatkozások száma. Az egészségügyi ellátók ez irányú ismeretei, tapasztalatai ugyanakkor még nem elégségesek ahhoz, hogy a szakmai munka értékelése a napi gyakorlatba beépüljön - írják a szervezők felhívásukban.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Betegdokumentációs Központ (OBDK) jogszabály szerinti feladata, hogy a minőségügyi szakfőorvosok segítségével elindítsa és végezze a szakmai tevékenységek szisztematikus értékelését, és országosan kiterjessze a klinikai auditok rendszerét. Ennek egyik első állomásaként pilot programot bonyolított le hazai intézmények közreműködésével.

A 36. Betegbiztonsági Fórumon az OBDK munkatársai, az érintett intézmények képviselői és a közreműködő szakértők számolnak be a legfontosabb tapasztalatokról és eredményekről.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt lehet jelentkezni: https://form.jotformeu.com/53192724231349

Forrás: Weborvos