November 11-én érkezett a Mobilett Mira digitális mobil röntgen. Az alkalmazás előnye, hogy viszonylag kis helyigényű, és a beteget sem kell elszállítani a vizsgálathoz, továbbá fontos szempont, hogy a pontos működés mellett az eszközzel kiváló minőségű képek születhetnek.

November 12-én a Mammomat Inspiration digitális mammográfiás röntgent vehették át a kórház dolgozói. Ezen berendezés háromdimenziós réteg-képalkotásra alkalmas, az emlődiagnosztika területén az egyik legmodernebb technológiát alkalmazó eszköz, akár a fedésben lévő daganatokat is képes kimutatni. A felismerés pontosságának növelésével nagyban hozzájárul a kezelés sikerességéhez.

A gépek cseréjével az egészségügyi ellátás még biztonságosabbá válik. Az új berendezések a régiekhez képest egy vizsgálatra vetítve minimum 15%-os energia megtakarítást eredményeznek, ezáltal megvalósítva a környezeti energiahatékonyságra vonatkozó előírásoknak történő megfelelést is.
Az energetikai célú eszközfejlesztéseken túl, még az idén tovább bővül az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet eszközparkja. A TIOP-2.2.8/14 jelű pályázat keretében az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal kötött konzorciumi megállapodás értelmében, év végéig üzembe helyezésre kerül a Radiológiai Osztály még hiányzó eszköze, egy MRI berendezés. Az MRI vizsgálat jelenleg az egész orvostudomány egyik kiemelkedő csúcsát jelenti, haszna és jelentősége a betegellátásban rendkívüli, jelenleg a legtöbb képi információt adja az emberi testről, kimagaslóan megbízható eredményt biztosít. A beruházás értéke bruttó 400 millió forint.

A tervek szerint 2016-ban új fejlesztések veszik kezdetüket az intézményben. A pályázatok megvalósítása több ütemben fog zajlani. Elsőként megépülhet a kórház területén egy 4 beállásos, szociális helyiségekkel ellátott új mentőállomás. Ezt követően megvalósulhat a hatvani és az aszódi járóbeteg szakrendelő, a nővérszálló, valamint a műhelysor energetikai fejlesztése, homlokzati hőszigetelése és nyílászáró cseréje. Mindezen felújítás mellett várható a kórház teljes fűtés és világítás korszerűsítése is.

Forrás: Albert  Schweitzer Kórház-Rendelőintézet