A két kórház 3 milliárd forintot kapott a szakmai párhuzamosságok felszámolására. 2013-ban írták alá a támogatási szerződést.

A BAZ Megyei kórházban a régi egészségügyi szakiskola épületét alakítják át onko-sebészeti hoteltömbbé. Az épületet már szigetelik és a tömböt a Csillagponttal összekötő híd eleme is megérkezett. A tantermek helyét a kórtermek veszik át december közepére. Mindezt egymilliárd forintból. Februárra az engedélyeztetések is lezárulnak.  
"A Megyei Kórház ebből az egymilliárd forintból a MISEK-ből beköltöző sebészeti szakmáknak, egész pontosan az általános sebészetnek a hotel funkcióját teremti meg a szükséges műszer, felszereltség beszerezésével együtt. " - mondta Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház igazgató- főorvosa. 

A pályázatban a MISEK 2 milliárd forintot kapott. A Csabai kapui kórházban tavaly  már elkészült a belgyógyászati épület 4. emeletén az új belgyógyászati fekvőbeteg osztály. Most a 6600 négyzetméteres tüdőgyógyászati, neurológiai, aneszteziológiai tömb átalakításán dolgoznak. Év végére várhatóan ez is elkészül.
"November 6-án a kivitelező készre jelentette a tevékenységet, most már a műszaki átadás, átvétel zajlik, a kétmilliárdból 1,6 milliárd volt a kivitelezés, a többi részét azt gép, műszer beszerzésre, bútorokra fordítottuk. - mondta Tiba Sándor a MISEK főigazgatója. 
A pályázat lényege, hogy a két kórházban megszüntetik a párhuzamosságokat. Sebészeti, szemészeti, urológiai fekvőbeteg ellátás csak a megyeiben, tüdőgyógyászat és neurológia csak a MISEK-ben lesz jövőre.

Forrás: minap.hu, fotó Végh Csaba