Az elmúlt héten a fizioterápia bővült egy prémium négycsatornás mágnesterápiás készülékkel, amely jelenleg az iparágon belüli legmodernebb technikát képviseli, valamint három prémium fizioterápiás toronnyal (elektroterápiás, ultrahang, lézerterápia). Két ultrahang készülékkel is gazdagodott a kórház, melyeket az urológián és a radiológián helyeztek el, valamint egy mobil röntgen berendezéssel is bővült a vizsgálóberendezések sora.

Az urológiai készülékhez három vizsgálófej csatlakoztatható, melyekkel nemcsak a hasi urológiai szervek, hanem a herék, felszínt érintő elváltozások és a prostata alapos vizsgálata is lehetségessé vált. A radiológiai ultrahang alkalmas a jelenlegi legkorszerűbb, speciális elasztográphiás vizsgálati módszerre is. A mobil RTG berendezéssel megvalósítható a „bedside” röntgen lehetősége. Nagy előnye, hogy a gyakorlatilag bármilyen szűk helyre odavihető az elesett állapotú, nehezen mozgó beteget nem kell külön mozgatni.

Az intézménybe a projekt keretében összesen 130 különböző orvostechnikai gépet és eszközt vásárolhatnak.

A Siklósi Kórház 50 ezer ember ellátásáról gondoskodik. A folyamatban lévő fejlesztés érinti a többi között a szemészetet, a reumatológiát, a kardiológiát, a pulmonológiát, az urológiát, a diabetológiát, a nőgyógyászatot, a belgyógyászatot, a sebészetet, a fizioterápiát, a röntgent és a laboratóriumot. A reumatológiára egy csontsűrűségmérő-eszköz is kerül, amely segíteni fogja a diagnosztikát, és a laboratórium is korszerűbb gépeket kap, így az elvégezhető vizsgálatok bővülhetnek, ezáltal összhangban lesznek a legmodernebb klinikai elvárásokkal.

Forrás: Dunántúli Napló, fotó: Siklósi Kórház Nonprofit Kft.