Jákó Kinga közölte: a beruházást az OVSZ megtakarítása tette lehetővé, ugyanis uniós forrásból hárommilliárd forintot nyertek el új regionális vérellátóközpont építésére Pécsen és Szegeden. A közbeszerzésekkel 700 millió forintot spóroltak, ebből újították fel a tatabányai mellett a debreceni vérellátót és új helyre költöztették a miskolci intézményt.

   
A főigazgató az MTI-nek elmondta, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ hozzájárult ahhoz, hogy a vérellátó-szolgálat elkeríthesse a saját telkét, ami hozzájárul a szolgáltatás biztonságához. A terület korábban a romos állapotban lévő volt kórházhoz tartozott.
   
A fejlesztés során a háromszintes épületből csak a főfalak és a födémek maradtak meg, a létesítményt korszerű gépészettel és új berendezésekkel látták el. A vérellátó kapott egy új szállító járművet, amely a mobil véradások lebonyolítását segíti.
   
Jákó Kinga szólt arról is, hogy a beruházásról szóló döntés után a kormányhivatal segítségével 15 nap alatt egy új helyszínre költöztethették a intézményt, így a felújítás az ellátást nem akadályozta.
   
Bercsényi Cecília, a vérellátó vezetője elmondta, havonta hatszáz beteg és négyszáz kismama vércsoportvizsgálatát végzik el, valamint évente csaknem nyolcezer vörösvérsejt-koncentrátumot adtak át a velük együttműködő egészségügyi intézményeknek. Az állomáson 31 ember dolgozik.

Forrás: kemma.hu