Dr. Szalayné Halász Orsolya, kollegiális védőnői mentor – a térség tíz járásában – azért dolgozik, hogy az általa mentorált védőnőkön keresztül, a gyermekek fejlődését nyomon követve, a családokat segítve minél több egészséges, kiegyensúlyozott és boldog fiatal éljen Magyarországon. Azt szeretnék elérni, hogy a gyermekek – és akár rajtuk keresztül a „szüleik is – megtanulják, megtapasztalják”, hogy a betegségek megelőzésével minőségi életéveket nyerhetnek. A védőnők tevékenységükkel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egy felvilágosult, egészségtudatos és az egészségkultúra szempontjából magabiztos generáció nőjön fel hazánkban.

A kollegiális védőnői mentorrendszer tavaly, 2021 decemberében kezdte meg működését. A projekt egyik lényeges eleme, hogy kollegiális védőnő mentorálja, folyamatosan segíti a területen dolgozó védőnőket feladataik ellátásában, szakmai fejlődésükben.

A Csolnoky Ferenc Kórház munkatársai folyamatosan együttműködnek a megyei kollegiális védőnővel, támogatják, segítik dr. Szalayné Halász Orsolya munkáját. Ennek az együttműködésnek a keretében valósult meg idén az megyei kórház Egészségnapja, az érdeklődők többek között előadást hallgathattak a szűrővizsgálatok jelentőségéről, a méh, valamint az emlő daganatos betegségeinek korai felismeréséről. Emellett a védőnők aktív közreműködésével méhnyakrákszűrésen is részt vehetett a lakosság.

A Veszprém megyei védőnői értekezlet résztvevőit a Csolnoky Ferenc Kórház orvosigazgatója, dr. Lang Zsuzsanna üdvözölte. A védőnői mentorrendszerről Csősz Katalin, az Országos Kórházi Főigazgatóság Védőnői Szakmai Osztályvezetője, az eddig elért eredményekről pedig dr. Szalayné Halász Orsolya számolt be.

Forrás, fotó: Csolnoky Ferenc Kórház Veszprém