Évente 3,5 milliós megtakarításra számítanak a kórházban a közelmúltban befejezett, 41,2 milliós összköltségű beruházások révén. A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ által biztosított forrásból egyebek mellett az SZTK épületében volt „albérletből" szakrendelőket költöztetettek a kórházba, korszerűsítették a Véradó épületét, a hőveszteség megszüntetésére a kórház udvarában fűtéscsöveket cseréltek, s ez utóbbi munka nyomán egy látványos pihenőparkot is kialakítottak.  

- Számításaink szerint éves szinten a jelentős költségcsökkenést azzal érjük el, hogy befejeződött a 380 négyzetméter alapterületű Véradó épületének külső hőszigetelése, nyílászárói cseréje és fűtéskorszerűsítése, továbbá a kórház udvarában az ötven éve lefektetett fűtéscsövek hőszigetelt vezetékekre történt cseréje. E beruházásokkal a hőveszteséget meghatározó mértékben csökkentettük. Évekig többlet kiadással járt intézményünk számára a szakrendelők fenntartása a SZTK épületében is, ezért az igazgatás épületrészének alsó szintjén alakítottuk ki az onkológiai, az urológiai, a bőrgyógyászati, valamint a fül- orr-gégészeti rendelőket - sorolta a megtakarítást eredményező munkálatokat dr. Csizmadia Csaba, a kórház főigazgató főorvosa.

Elmondta továbbá, hogy a fűtéscsövek cseréjéhez felásott udvarból egyúttal eltávolították az egykori olajtároló tartályokat is, majd a tereprendezéssel egy pihenőparkot alakítottak ki. Ide a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóságától kapott szobrot állították fel, melynek alkotója Avellisi Pantaleo olasz művész.

Mint a főigazgató hangsúlyozta, a színvonalas betegellátást a korszerű műszerek, eszközök beszerzése mellett az is szolgálja, hogy ideális legyen a környezet, ami a kórházba érkező embereket fogadja. Vagyis, az utóbbi egy évtized alatt a 3,1 milliárdos beruházás révén sorra megújult kórházi osztályok után fontosnak tartották az udvari rész rendezését is.

Forrás: mohacsiujsag.hu