Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” elnevezésű projektje ezúttal az iskolarendszerű OKJ szakképzésben, esti munkarendben egészségügyi szakmát tanulók pályázatait várja

Megjelent az „Ápoló leszek” ösztöndíjas programban való részvételre vonatkozó 2018/2019. II. félévi pályázati felhívás az iskolarendszerű, esti munkarendben tanulók számára.

Az esti tagozatos, iskolarendszerű egészségügyi szakképzésben résztvevő tanulóknak 2019.04.08-tól 2019.04.30-ig van lehetőségük pályázatot benyújtani.

A pályázat célja, hogy a szakdolgozói utánpótlást ösztöndíjjal segítse, ezáltal hozzájáruljon a jól képzett és elhivatott egészségügyi szakdolgozók létszámának növeléséhez. A támogatás legfontosabb feltétele, hogy a tanulóknak a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell a megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

A Széchenyi 2020 programban több mint négymilliárd forintból megvalósuló projekt részeként várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet ösztöndíjban.

További információ az aktuális ösztöndíjas pályázati lehetőségről itt érhető el.