Példamutató munkájáért miniszteri elismerő oklevelet kapott Greksza Lászlóné, az Orosházi Kórház ápolási igazgatója. A kitüntetést Budapesten, a Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott február 22-ei ünnepségen vehette át az egészségügyért felelős államtitkártól.

A Magyar Ápolási Egyesület által szervezett eseménynek a Duna Palota adott otthont, ahol különböző díjakkal és oklevelekkel ismerték el azoknak az ápolóknak a tiszteletre méltó tevékenységét, akik “munkájukkal példát mutatnak a többieknek törődésből” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Az Országgyűlés korábbi döntése alapján február 19-e a Magyar Ápolók Napja. Ezen a napon született ugyanis Kossuth Zsuzsanna, aki 1849-ben példaértékű toborzásba fogott, szervezésének és munkájának köszönhetően néhány hónap alatt több, mint 70 tábori kórház létesült – írja az MTI.

Az idei elismerések odaítéléséről is szakmai zsűri döntött, melynek eredményeképpen többek között Greksza Lászlóné munkáját is jutalmazták.
– Ez az oklevél nemcsak az én munkámat méltatja, hanem elismeri az intézményünk közel 500 egészségügyi dolgozójának mindennapi tevékenységét is – hangsúlyozta az ápolási igazgató. – Szívvel-lélekkel az egészségügyért. Ez a hitvallásom, hiszen ezen a pályán csak azok maradnak meg, akik tiszta szívvel végzik munkájukat és azt élethivatásuknak tekintik  – vallja Greksza Lászlóné, aki 1982 óta dolgozik az egészségügyben.

A gyulai kórház szülészeti osztályán szülésznőként kezdte meg pályafutását. Ezt követően a csorvási bölcsődében dolgozott, innen került 1990-ben az Orosházi Kórházba. Itt előbb a sebészeti műtőben, majd a szülészeti-nőgyógyászati osztályon végezte munkáját. 2009 óta ápolási igazgatóként látja el feladatait. Összehangolja és felügyeli a kórházban folyó ápolási tevékenységet, egészségügyi továbbképzéseket szervez, tart és felügyel. Nemcsak oktat, hanem vizsgáztat is, valamint szakértői tevékenységet is végez az egészségügy különböző területein.

Greksza Lászlóné 1989-ben részt vett a Magyar Ápolási Egyesület megalapításában, melyet néhány évig vezetett is. Ő alapította 2001-ben az emlődaganatos betegeket segítő Aranyeső Klubot is, melynek azóta is vezetője. Többek között ezért is kapott ezüst kitűzőt tavaly nyáron a Magyar Ápolási Egyesület békés megyei szervezetének elnökétől.

Forrás: oroscafe.hu/Sárhegyi Tímea