A program három fő elem köré szerveződött: az egészségügyi intézményekben a hatékony, könnyen tervezhető munkahelyi egészségfejlesztés, a kórházak egészséges színtérré alakítása, valamint a lakossági egészségedukáció.

Napi lépésszám, elégetett kalória, megtett kilométerek és futótáv. Az okosórák menüjéből is ismert paraméterek rögzítését kérte az akcióban résztvevő dolgozóitól az OKPI. A vezetőség nem titkolt célja a már közismert „Korányisnak lenni jó” életérzés elmélyítése, amihez nagyszerű alkalmat adtak a csapatépítő közös edzések, gyakorlatok, versenyek, adott esetben az időjárás és a terepviszonyok kínálta megpróbáltatások leküzdése. A június végéig tartó három hónapos akció jóval több volt, mint egyszerű mozgásterápia vagy szabadidős tevékenység, hiszen a versenyre jelentkező ötfős csapatoknak a regisztrációt követően számos elvárásnak kellett megfelelniük. Az adatok rögzítése mellett úgynevezett „inbody” készülékkel követték nyomon a sporttevékenység közben a fizikai állapotukban bekövetkező változásokat. A védett környezetben és a jó levegőn történő futás és gimnasztika gyakorlásán túl az életmódváltóknak olyan hatékony mozgásformákat is ajánlottak, mint a spinning, a TRX, az alakformáló edzés vagy a jóga, amelyekhez külön termeket biztosított dolgozóinak az OKPI. Az életmódváltók a nevezéssel egyben részt vettek a Magyar Kórházszövetség Országos Kórházi Egészségkihívás programjában is.

A kezdeményezés osztatlan sikert aratott az OKPI dolgozóinak körében, ezért biztosra vehető, hogy a közeljövőben folytatódnak az életmódváltó programok az intézetben.

Forrás: koranyi.hu