Az ÁEEK Egészségügyi Ágazati Adatvédelmi Tudásközpontja keretében 2019. december 2-án újabb adatvédelmi konferencia megrendezésére került sor.

Az egészségügyi intézmények adatvédelmi tisztviselői és IT munkatársai részéről ezúttal is nagy volt az érdeklődés. A konferencia keretében a résztvevők gyakorlatorientált előadásokat hallgathattak az adatvédelem és az IT biztonság területéről (gyakorlati bemutatókkal összekötve), illetve interaktív módon feltehették kérdéseiket az egyes témákhoz kapcsolódóan.

Bemutatásra került többek között a Tudásközpont által készített ágazati adatvédelmi Magatartási kódex tervezet, az elmúlt időszakban született állásfoglalások köre, valamint a DATINF rendszer tervezett kiterjesztése és az intézmények számára létrehozott Adatvédelmi Tudástár. Az egészségügyi intézmények érintett dolgozói részére a Tudástár lehetőséget biztosít majd a Tudásközpont eddig elkészített állásfoglalásainak, szakmai anyagainak, előadásainak, hírleveleinek eléréséhez, illetve azon keresztül direktben is tanácsot lehet kérni a Tudásközpont szakértői kollégáitól (az ott elhelyezett elérhetőségeken keresztül) mind adatvédelmi kérdésekben, mind az incidenskezelések támogatása tekintetében.