Az intézmény a 14,5 milliárd forint értékű tömbkórház-építési projekt keretében hozza létre a teljes körű onkológiai betegellátó részlegét, ahol június 1-jén kezdődnek meg a legmodernebbnek tartott kezelések.

Az új nyíregyházi onkológiai centrum a ma elérhető daganatterápiás kezelések szinte mindegyikének a feltételét megteremti majd a Jósa András Oktatókórházban. A központban biztosítják az ambuláns és a fekvőbeteg-ellátás teljes elkülönülésének infrastrukturális kereteit is.

A fekvőbetegeket korszerűbb körülmények között helyezhetik majd el, míg a járóbeteg-ellátás gördülékenyebbé válik.

A nyíregyházi kórházban évente 1000-1200 új beteget látnak el a csaknem 400 visszatérő, folyamatos kezelésben részesülő páciens mellett.

 

 

 

 


Az új onkológiai centrumban a másfélezernyi beteg nyár elejétől a legmagasabb szintű onkoradiológiai ellátást kaphatja majd meg. A két új lineáris gyorsító tervezőrendszer, a dizometriai sugárzásmérő berendezések és a testüregi besugárzáshoz használatos brachyterápiás eszközök egyaránt pontosabb, az élő szöveteket jelentősen kímélő kezeléseket tesznek lehetővé. Az új CT-szimulátor a diagnosztizálás területén teremt jelentős előrelépést. A korszerű információs hálózati rendszer pedig szinte teljesen megakadályozza majd az esetleges emberi figyelmetlenségből adódható hibalehetőségeket.

Forrás: MTI