Az innovatív robotterápiás eszközök rendkívül jelentős előrelépést, komoly lökést jelentenek mind a diagnosztika, mind a terápia területén. Lehetővé teszik a mozgásszervi betegségek megelőzését is, hiszen segítségükkel korán felismerhetővé válnak a kóros állapotok és elváltozások. A támogatásnak köszönhetően az Intézet olyan innovatív robotterápiás eszközök használatát tudta bevezetni a komplex rehabilitációs eljárásba, amelyek a legmagasabb szintű ellátást biztosítják a neurorehabilitációra szoruló magyar betegeknek. Ez a típusú speciális terápia a hazai közfinanszírozott ellátásban korábban nem volt elérhető, az Intézet munkatársainak köszönhetően azonban hamarosan az ország több kórházában is alkalmazhatják. Az eszközök működését és a speciális terápiákat Prof. Dr. Poór Gyula az OMINT főigazgatója, valamint az intézet munkatársai videóban mutatják be.


A DIERS, vagyis a sötétben működő futópad valójában egy olyan mozgásanalizáló rendszer, ami a gerincet vizsgálja, és megjeleníti az aszimmetriákat körülötte, mindezt röntgensugárzás nélkül. A jövő gépe már megérkezett a jelenbe, és az OMINT eszközparkjában segíti a magyar mozgásszervi betegek ellátását és a mozgásszervi betegségek prevencióját a fiataloknál.
A videóban Monek Bernadett fizioterápiás osztályvezető és vezető gyógytornász mutatja be a a jövő mozgásanalizáló gépének működését.

Forrás, fotó: Országos Mozgásszervi Intézet