A projekt célja a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 154,44 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

A jövőben az alapellátáshoz kapcsolódó szakellátás fejlesztése kiemelt jelentőségű feladat. A projekt keretében tervezett tevékenységek során a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés történik 62 millió forint értékben, valamint a kórháztól fizikailag is különálló járóbeteg intézetben infrastrukturális építészeti beruházás valósul meg 80,1 millió forint értékben – tájékoztatott a kórház.

A fejlesztés alapvető céljai továbbá az intézményüzemeltetési költségek csökkentése, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése az esélyegyenlőség biztosítása mellett. További cél a járóbeteg szakellátásban új, korszerű eljárások támogatása, valamint a meglévő ellátások szolgáltatásminőségének javítása. Ez érinti egyrészt a kúraszerű ellátás, reumatológiai, fül-orr-gégészeti, neurológiai betegségek területeit, másrészt az ambuláns műtéti eljárások magasabb arányban történő elvégzése által az általános sebészet, nőgyógyászat, urológia, szemészet, bőrgyógyászat, ortopédia területeit.

Forrás, fotó: boon.hu