A TIOP-2.1.310/1-2010-0001 azonosítójú, az aktív járóbeteg ellátás fejlesztését célzó, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében indított uniós pályázatot a várpalotai önkormányzat nyerte meg, majd törvényi változások miatt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ lett a projekt kedvezményezettje.

A pénteken tartott projektzáró ünnepségen elhangzott, a felújítás a kórház 5500 négyzetméteres területét érinti, illetve bővült 200 négyzetméteres résszel az épület.
– Napkollektorok szolgáltatják a melegvíz-ellátást, új szigetelés, ablakok kerültek az épületre, csapadékvíz-tároló épült, új bútorzat kerül a kórházba, illetve egy medikaszoftver beszerzése is megtörtént. Ezáltal sokkal modernebbé vált a kórház épülete, s így az ellátás is – mondta el Rácz Tamás, a Szent Donát Kórház főigazgatója.

A beruházás egyik legnagyobb eredménye, hogy a Szent Donát Kórház, illetve a Generál Medicina Kft. által szolgáltatott járóbeteg ellátás egy helyre költözhet.

– A Béke utcai tüdőgondozó és a Szent Imre utcában elhelyezkedő szakrendelések a kórház épületében egy szinten válnak elérhetővé. Emellett több új, betegellátást segítő eszközzel is rendelkezünk majd, például ultrahang-, fizikoterápiás készülékekkel, újabb gégészeti eszközökkel, informatikai rendszerrel – mondta el dr. Dancsó Mária Éva, a General Medicina ügyvezető igazgatója.

Talabér Márta polgármester is üdvözölte a beruházást az ünnepségen, s hangsúlyozta, lehetőségeihez mérten az önkormányzat is mindenben segítette a várpalotaiak számára különösen fontos fejlesztés megvalósulását.

Forrás: Veszprémi Napló, fotó szentdonatkorhaz.hu