Hangsúlyozta, hogy az ember a legfőbb érték, így a közelben élők most is ajándékot kaptak, ami jól bizonyítja, hogy az egészségügy is lehet újból egészséges, ráadásul nem csak Kisbéren.

Egyetértett ezzel dr. Deczky Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója, aki arról is szólt, hogy több mint 500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg az egészségügyben néhány év alatt, melynek nagyobb része vidékre jutott, s ennek köszönhetően ott lényegesen nagyobb mértékben javultak a gyógyítás feltételei, mint a fővárosban.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szerint korábban a kisbéri kórháznak is voltak pénzügyi gondjai, de a 2012-es változások után itt is megszülettek az eredmények. Kijelentette, hogy a megfelelő ellátást mindenkinek biztosítani kell, az viszont cseppet sem mindegy, hogy hol és milyen körülmények között gyógyulhatunk. Fontosnak tartotta, hogy lépésről lépésre minden megújuljon ezen a területen is, mert mint mondta: „A beteg nem tűr megalkuvást.”

Nem rejtette véka alá, hogy nem is oly rég még a mi megyénk egészségügyi vezetői is aggódtak a kormány átalakítási elképzelései miatt, de örül annak, hogy mára mind sikeres lett. Ezt követően kijelentette: „A megyében sincs vesztese az átalakított egészségügyi rendszernek. Sőt! Csak nyertesei vannak.” Ezt követően említést tett a tatabányai új pavilonról és diagnosztikai műszerfejlesztésekről, a komáromi kórháznak biztosított egymilliárd forintról, s a csaknem ugyan ekkora összegről, amit az új tatai rendelő építésére fordítottak. Esztergom és Dorog egészségügyi intézményeiről nem szólt, de a megújuló mentőállomásokról és az új Mercedes típusú rohammentők beszerzéséről igen.

Beszédét azzal zárta, hogy a minőségi betegellátás szervezése, fejlesztése továbbra is alapvető cél marad, mert 2012-ben csak elindult az átalakítási folyamat, de még nem fejeződött be. Ezt követően Vajs Tibor református, Vancsay József evangélikus lelkipásztorok és Bajkai Csaba esperes megáldották, illetve megszentelték a kórház új részlegét, majd az összes vendég megtekintette azt. Valamennyien egyetértettek abban, hogy minden nagyon szép és jó, de senki sem szeretné páciensként kipróbálni.

Forrás: Szöveg: kemma.hu