A régi portaépületet újították fel és alakították át erre a célra. Heves megyében Eger és Hatvan után immár Gyöngyösön is lehetőség lesz arra, hogy azok az anyák, szülők, akik bármilyen okból, nem tudják, vagy nem vállalhatják újszülött gyermeküket, teljes inkognitóban, büntetlenül helyezzék el a babamentő inkubátorba gyermeküket, esélyt adva a baba életének megmentésére. A készülék március 16-ától üzemel. Az utca felőli oldalon éjjel - nappal szabadon behelyezhető a csecsemő az inkubátorba, majd egy csengő megnyomásával jelezhetnek a kórházi dolgozóknak, akik gondoskodnak az ott lévő babáról - olvasható a heol.hu portálján.

Aki megment egy életet, egy világot ment meg - Weisz Péter a Bugát Pál Kórház főigazgatója ezzel a bibliai idézettel kezdte ünnepélyes átadóját. Csütörtökön Heves megye harmadik babamentő inkubátorát helyezték el. A készülék megvásárlása már régi terve volt a kórháznak. Horváth László országgyűlési képviselő közreműködésével a beruházás mintegy hárommillió forintból valósult meg - mondta a főigazgató.

Óriási segítség ez azoknak a babáknak, akik így kapnak esélyt az életre. A legjobb az lenne, ha minél kevesebb baba kerülne bele, de akik mégis úgy döntenek, hogy nem tudják vállalni, azoknak most már Gyöngyösön is van lehetőségük biztonságba elhelyezni csecsemőjüket – hangsúlyozta Horváth László országgyűlési képviselő.

Forrás: heol.hu, fotó: Czímer Tamás