Nemrégiben hivatalosan is átadták a vásárhelyi kórház új, korszerű, a modern igényeket mindenben kielégítő gyermek- és belgyógyászati osztályát. Lázár János, a vásárhely-makói térség országgyűlési képviselője szerint ezzel a beruházással újabb mérföldkőhöz érkezett az intézmény. Mint egy a napokban kiadott tájékoztatójában fogalmazott: hosszú utat tettek meg, de az itt élők összefogásával, sokszor ellenszélben is, nemcsak megmenteni sikerült a kórházat, de azóta jelentős fejlesztéseket is végre tudtak hajtani. „Mert a vásárhelyi kórház értünk, vásárhelyiekért van” – szögezte le.

„A 2016-ban átadott új járóbeteg-rendelőre épített gyermek- és belgyógyászati osztályok a kor elvárásainak megfelelő, modern gyógyító berendezésekkel és magas komfortfokozatú szolgáltatásokkal biztosítják a jövőben a gyógyulásra szorulók minőségi ellátását. Az egészség mindenkinek jár! Minden magyar embernek, attól függetlenül, hogy hol él, joga van arra, hogy minél hamarabb, minél gyorsabban és minél jobb körülmények között gyógyulhasson. Azt kívánom, hogy ez a mostani egészségügyi beruházás és a jövőbeli fejlesztések is szolgálják a vásárhelyiek és a környék településein élők egészségét, boldogulását” – összegzett Lázár János.

Kallai Árpád főigazgató emlékeztetett: a kórház új gyermek- és belgyógyászati osztályának építése 2019-ben kezdődött el. A cél az volt, hogy a kórházban zajló gyógyító tevékenység magas szakmai színvonalához igazítsák a gyógyítás körülményeit is. A gyermekosztályon évente 1400 fekvőbeteget és 7500 járóbeteg ellátását végzik a kollégák, a belgyógyászaton pedig évi 1500 fekvőbeteg gyógyítása és 21 000 ambuláns ellátás történik.

„A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően korszerű, fürdőszobával ellátott, légkondicionált kórtermekben gyógyulhatnak a bent fekvő betegek. Modern orvosi eszközöket, ápolási tevékenységet segítő korszerű műszereket és a betegek komfortérzetet javító felszereléseket szereztünk be. Orvosaink, szakápolóink olyan helyen dolgozhatnak mostantól, a vásárhelyiek és a környék polgárai pedig olyan körülmények között gyógyulhatnak, amely bárhol megállja a helyét a világon. A projekt keretében ráadásul egy újabb pályázati forrást nyertünk el nemrégiben, így az év végéig egy új MR-készüléket is beszerzünk” – tájékoztatott a kórház vezetője.

A beruházás számokban:

  • A beruházás 2,6 milliárd forintból valósult meg, ebből 2 milliárd forint volt európai uniós forrás és 600 millió forint hazai forrás.
  • A belgyógyászati osztályon 35 ágyon, 13 kórteremben gyógyulhatnak a betegek.
  • A gyermekosztályon 10 kórteremben 30 ágyat és 4 inkubátort helyeztek el, továbbá egy anyaszobát és egy kültéri teraszt alakítottak ki.

A gyógyulni vágyók kényelméért:

  • maximum négyágyas kórtermek vannak;
  • minden kórteremhez tartozik fürdőszoba;
  • minden szoba légkondicionált;
  • televízió és hűtőszekrény biztosítja a kényelmet;
  • korszerű, mozgatható betegágyakat helyeztek el.

Forrás, fotó: promenad24.hu